#boetiezoekthetuit: 3D en 4D echo bij Babylook

babylookVanmorgen een erg leuk #boetiezoekthetuit gesprek gehad met Manon over haar passie en trots: echografiebureau ‘Babylook‘ in Roosendaal (en vanaf 1 augustus ook te vinden in Bergen op Zoom). We hadden het over haar grote passie, de prachtige en soms ook minder leuke momenten en ik kom te weten waarom je naast je (gratis) ziekenhuis echo’s toch ook echt één van die prachtige 3D en/of 4D echo’s moet laten maken tijdens je zwangerschap.

Dus vanmorgen met veel zin m’n autootje in, op naar Babylook in Roosendaal! Een nieuwe #boetiezoekthetuit met de vraag “waarom zou je naast je (gratis) ziekenhuis echo’s ook nog een 3D en/of 4D echo laten maken?”

op naar babylook

Onder het genot van een bakkie thee begint ons leuke gesprek. Manon maakt al 18 jaar echo’s (in het ziekenhuis en nu dus al een tijdje bij haar eigen ‘Babylook‘). Ik heb al een paar echo’s met Manon mogen meemaken (zowel in het ziekenhuis als een 3D/4D echo) en iedere keer is zij even enthousiast als de laatste keer. “Jij hebt zulke echo’s misschien al wel 1000 keer voorbij zien komen, hoe kan het toch dat je elke keer weer zo enthousiast bent?” Manon antwoordt: “Dit is mijn passie! Ik vind ieder klein wondertje op de echo nog steeds bijzonder, het hartje, een klein voetje, een neusje… Als ik dit gevoel niet meer heb, stop ik ermee.”

4D echo babylook

Dan maar gelijk de vraag waar het allemaal om gaatwaarom zou je naast je (gratis) ziekenhuis echo’s ook nog een 3D en/of 4D echo laten maken?”
“De meeste reacties die ik krijg terug krijg is dat het zo lekker rustig en ontspannen echo kijken is. Tijdens een ‘medische echo’ is er niet altijd tijd om er echt een leuke ‘echo moment’ van te maken. Het is meer functioneel echo kijken, wat natuurlijk ook best logisch is. Bij Babylook nemen we echt de tijd om dat mooie gezichtje, die handjes, voetjes, oortjes, neusje van je kleintje eens goed te bekijken. Je krijgt tenslotte niet iedere dag een kijkje ‘binnen’ al zou je dat soms wel willen.
– Daarnaast maakt het bij ons niet uit hoeveel mensen bij de echo aanwezig zijn, (groot)ouders, broers, zussen, vrienden, al neem je een hele buslading mee, dat mag allemaal!
– Als een van de weinige echografiebureau’s in Nederland is het bij ons mogelijk om al vanaf 13 weken een geslachtsbepaling te doen. Soms is het niet helemaal duidelijk zichtbaar omdat het kindje bijvoorbeeld niet gunstig ligt, en dan vragen wij de ouders met 15 weken nog een keertje terug te komen.
– Veel ouders vinden het ook leuk om de 4D echo te vergelijken met bijvoorbeeld een broertje of zusje. Laatst kreeg ik een 4D echo foto, die bij ons was gemaakt die week, samen met een babyfoto toegestuurd. Nou gebeurt dat wel vaker maar voor deze vrouw was het helemaal nog geen tijd om te bevallen… Wat bleek, het was het broertje op de foto! En echt, het was gewoon bijna dezelfde baby!
– En natuurlijk is het een extra momentje waarop ouders (vroeg of laat in de zwangerschap) even gerust gesteld kunnen worden dat alles goed gaat. Of heel soms ook niet… dat hoort helaas ook bij het vak.

In mijn vorige zwangerschap hebben wij met 28 weken ook een 4D echo laten maken bij Babylook. Tijdens deze echo kwam Manon er achter dat ons kleintje kleiner was dan dat hij met 28 weken zou moeten zijn en dat ik redelijk weinig vruchtwater had. Tussen de 20 weken en (bij de meeste) 35/36 weken worden er in normale omstandigheden geen echo’s gemaakt, wat eigenlijk heel vreemd is, omdat na de 20 weken je kindje pas echt zelf gaat ontwikkelen en de ontwikkeling niet grotendeels gebaseerd is op jouw genen… Omdat het hele team van Babylook echte professionals zijn, is het niet alleen mooi om te zien maar zeker ook een belangrijke extra check buiten je reguliere echo’s.

Manon  babylook

“Wat is je mooiste Babylook echo herinnering?” 
Dat is lastig kiezen, dat zijn er wel een aantal. Een heel leuke ervaring was dat Frans en Mariska Bauer langs kwamen, die keer dat we Ushi van Dijk hebben opgenomen… ow en ook hebben we een keer een echo gefilmd voor iemand wiens tweelingzus op uitzending was in Mali. Zij werd per e-mail verrast met de echo van haar aankomend neefje/nichtje, ook heel mooi en emotioneel. Zoveel bijzondere momenten om uit te kiezen! 

Voor mij redenen genoeg om ook bij deze zwangerschap extra 3D/4D echo(s) te laten maken. Ben jij er al over uit?
Meer informatie over Babylook vindt je via hun website of Facebook pagina.

Ons kleintje een paar weekjes geleden op de 3D echo bij Babylook… wij waren zo benieuwd naar het geslacht en konden dus echt niet wachten tot de 20 weken echo in het ziekenhuis!
Ons kleintje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s