#boetiezoekthetuit: het is bijna zover… wat gaat er mee in je ziekenhuis-tas?

TAS38 weken zwanger… nu komt het toch wel heel dicht bij!

Het advies is om hem al met 35 weken klaar te hebben staan. Weer al die lijstje met dingen die je echt niet moet vergeten. Wat neem je mee voor je kindje? En wat pak je in voor jezelf?… De ziekenhuis-tas! Ik laat je zien wat er in mijn tas mee gaat…

Ook over dit onderwerp zijn er weer talloze lijstjes en adviezen op internet te vinden. De in houd van de één heel praktisch, de ander ongelofelijk stylish en weer een andere zo comfortabel mogelijk… Maar wat past het beste bij jou?

Ik ben opzoek gegaan, zoals velen met mij eerst zullen doen, op internet naar de beste tips op dit gebied. Een van mijn inspiratiebronnen; Rosie Pope (bekend van de TLC serie ‘Pregnant in Heels’) had een praktisch filmpje met haar ‘What To Pack In Your Hospital Bag’ top tips’s.

Maar omdat ik mijn tas mee zal nemen naar onze geplande keizersnede, klopte deze inhoud toch niet helemaal met wat ik in zou pakken…

Deze items van haar lijst leken mij ook wel handig:
Snacks: hoe lief het ook aan je aangeboden wordt, het is toch niet altijd even lekker dat ziekenhuis eten (weet ik uit ervaring). En voor een snack uit de winkel van het ziekenhuis (die vaak gesloten is op het moment dat jij en/of je partner trek hebt) ben je een schandalig fortuin kwijt! Dus deze gaan zeker mee.
Comfortabele kleding: de meeste van ons zien er nog 5-6 maanden zwanger uit na de bevalling. Maar ga wel voor kleding waar je je goed in voelt. Je mag jezelf dus best trakteren op een nieuwe outfit, maar zorg er wel voor dat deze niet te strak zit en gemakkelijk aan te trekken is.
Voedings- of sport-BH: Als je borstvoeding gaat geven is het handig om een voedings-BH mee te nemen. In mijn geval, ik heb er voor gekozen om geen borstvoeding te geven, wordt dat een strakke sport-BH om de stuwing tegen te gaan.
– Teenslippers / instapslofjes: hoe schoon het ziekenhuis ook lijkt, de vloer is dat over het algemeen niet. Dus niet op je blote voeten de kamer rond gaan wandelen als het niet nodig is.
Toiletspullen (voor jou en je baby): je eigen deo, douchegel, tandpasta, favoriete parfum… de dingetjes waardoor jij je fijn en verzorgt voelt. Want in welke staat je ook bent na de bevalling, de vertrouwde geurtjes van thuis maken alles toch net even een beetje beter.
* baby’s worden vaak geboren met lange of scherpe nageltjes. Het is fijn als je een papieren babyvijltje mee hebt genomen om te zorgen dat je kindje zich niet krabt. De eerste verzorgingsproducten krijg je vaak van het ziekenhuis.
Ondergoed (wat niet erg is om weg te gooien): Jah! natuurlijk neem ik ondergoed mee… maar zoals mama’s die al eens bevallen zijn weten, zal je na je bevalling nog best nog wat vloeien. Uiteraard is er kraamverband in het ziekenhuis beschikbaar maar dat is geen verzekering tegen ‘ongelukjes’. En ja, dit zal ook het geval zijn na een keizersnede.
Oplader telefoon: lijkt logisch maar het is toch iets wat ik snel zou vergeten in de haast en spanning van het moment.
Pen/papier of tablet: je krijgt zo veel informatie van het ziekenhuis, dat kan je net bevallen hoofd helemaal niet onthouden! Daarnaast is het wellicht fijn om voor jezelf een verslagje te maken van de voedingen en verschoningen van je kindje.
telefoonnummer van de kraamzorg: zodat je kunt doorgeven wanneer je naar huis mag en zij dan zorgen dat er die dag nog een kraamverzorgster langs komt. .
(last but not least)
Outfit om naar huis te gaan (voor jou en je baby): Zorg wederom dat je kleding meeneemt waar je je goed in voelt. En dan natuurlijk het prachtigste, schattigste eerste pakje dat je hebt uitgekozen voor je kindje.

Dit is een gedeelte van de inhoud van mijn eigen tas.

TAS inhoud mama

Wellicht lang niet zo stylish als de inhoud van de tassen die je wel eens voorbij ziet komen op instagram of facebook maar wel allemaal items die ik het liefst om mij heen heb. Omdat ik pas op de 3e dag na de keizersnede naar huis mag, neem ik natuurlijk wel iets meer kleding mee. Alle outfits bestaan uit verschillende variaties op een outfit met een (positie)legging, top en vestje. Heerlijk comfortabel maar ik zit er wel leuk gekleed bij als er bezoek komt. Naast de lijst hierboven neem ik natuurlijk een pyjama mee (niet op de foto) een fijne badjas, warme sokken (het is altijd koud op een OK) en mijn favoriete parfum (La Vie est Belle – Lancôme). In drie dagen moet ik natuurlijk wel iets te doen hebben dus ik neem ook het boek van mijn favoriete persoon als het aan komt op babyadvies: Rosie Pope mee. En ook het kraamdagboek dat ik kreeg van Thebe waarin in de eerste voedingen en verschoningen kan bijhouden. Daarnaast staan er ook nog een hoop handige tip in.

Voor ons meisje neem ik naast de items in bovenstaande lijst de volgende dingen mee:

TAS inhoud baby

Omdat we een paar dagen in het ziekenhuis blijven heb ik wel meer kleertjes ingepakt dan dat je op de foto ziet. Maar dit is het pakje waarin ze met ons mee naar huis zal gaan. Een super schattig comfy jurkje met een maillotje en natuurlijk een rompertje met een mutsje en sokjes. De dag dat ons kleintje met ons mee naar huis mag is een feestje, vandaar haar eerste feestjurk! 🙂 Daarbij een zachte fleece wikkeldoek en haar eerste knuffel(doek).

Mocht ik nog iets belangrijks vergeten zijn… laat het even weten in een reactie hieronder.
En anders is de winkel of thuis gelukkig niet zo ver weg, dus geen stress!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s