#boetiezoekthetuit: Angelsounds fetal dopler

20150731_210538Er ging wat twijfel aan vooraf hoor, deze aankoop. Werkt het wel, zo’n ding? Wat als ik nu geen hartje kan vinden? Straks straks lig ik constant met dat apparaatje op m’n buik en maak ik mijzelf helemaal gek… En ondanks dat ik ons kleintje ondertussen goed kan voelen dansen in mijn buik elke baby ook wel eens een dagje rustig (heel normaal overigens) en slaat de onzekerheid weer toe. Dus toch maar een mooi ‘Angelsounds’ apparaatje aangeschaft en ik ben er ontzettend gelukkig mee! Benieuwd hoe het werkt?

Toe wij hoorden dat we weer in verwachting waren, hadden we het er bijna direct over… zouden we zo’n apparaatje als bij de verloskundige zelf kunnen kopen? Aangezien ‘beweging voelen’ het enige teken van leven was tijdens het laatste gedeelte van onze vorige zwangerschap, en kindjes nu eenmaal niet even vaak bewegen of even druk zijn elke dag, heerste er bij ons veel onzekerheid. Dus ook al voelde ik ons kleintje dit keer (inmiddels 23 weken verder) al goed, bij een rustig dagje sloeg de onzekerheid toch al snel toe en leek een ‘fetal dopler’ voor thuis toch een hele fijne geruststelling. Alleen al het idee dat we op ieder moment van de dag zelf het hartje kunnen horen en niet afhankelijk zijn van het ziekenhuis, de verloskundige en alle andere andere lieve schatten die aanbieden om ‘altijd even langs te mogen komen’. Op de een of andere manier doe je dat toch niet zo snel…

Ik heb de ‘Angelsounds fetal dopler gekocht via www.babygearmax.nl om de simpele reden dat zij een aanbieding hadden voor het apparaatje en de gel. Voor nog geen €40,- (incl. gel en verzendkosten) was ik klaar en dat viel mij reuze mee. Daarnaast stonden er ook product reviews bij, wat ik toch altijd wel fijn vind om te lezen. Goed om te onthouden is dat dit apparaatje natuurlijk niet van dezelfde kwaliteit is als datgene dat de professionals gebruiken en het zeker geen ziekenhuiscontrole of controle bij je verloskundige kan vervangen.

Angelsounds fetal dopler
Na 2 dagen had ik mijn pakketje al binnen! Super snelle service met nette bevestigings- en track-&-trace mailtjes. Het pakket bestaat uit:
– de ‘fetal dopler’ (met bijgevoegde batterijen, altijd fijn als die er bij zitten)
– koptelefoon (maar er zijn 2 aansluitingen dus je kunt als je wil samen luisteren)
– een snoertje voor naar je laptop, mocht je het geluid op willen nemen
Zelf bijkopen: ultrasound gel (is op water basis). Op internet lees je ook wel dat het met bodylotion, (baby)olie of iets anders te doen is, maar het blijkt toch vaak dat deze gel het beste geluidsresultaat geeft.

Dus hoe werkt het nou…

stap 1

Stap 1: wij nemen een zwangere buik, vrij logisch lijkt mij… hahah. Ook al hebben we het apparaatje ook op de papa getest en is het ook al cool om een hartslag van een volwassenen zo duidelijk te horen. Maar dat even ter zijde…

stap 2

Stap 2: de ultrasound gel. Ik heb deze van het merk ‘Aquasonic’ en voor mij werkt deze gel heel goed. Aangezien er bij medische echo’s en bij de verloskundige ook gebruik gemaakt wordt van de speciale ‘ultrasound gel’ is het logisch dat dit product het beste geluidsresultaat geeft. Omdat het best heel erg vervelend kan zijn als je geen hartje kunt vinden zou ik adviseren om het niet toch eerst met andere producten (bodylotion, (baby)olie, etc) te proberen maar het gelijk goed aan te pakken.

stap 3
Stap 3: …dank u dokter… Dit is ongeveer de hoeveelheid gel die ik gebruik dus je doet nog best lang met zo’n 250ml fles.

stap 4
Stap 4: zoeken maarrrrrrr… omdat wij al 23 weken onderweg zijn vonden we direct de hartslag van onze kleine. Op de verpakking staat dat dit apparaatje te gebruiken is vanaf 14-16 weken zwangerschap maar op internet las ik al een aantal ervaringsverhalen dat mensen zo vroeg als 12 weken een hartslag konden horen, of zo laat als 20 weken een goed geluid te pakken hadden. Dus, hoe lastig dat ook is en ja dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, probeer niet direct in de stress te schieten als je zelf niets hoort.
Baby’s hartslag klinkt als: een stoomlocomotief, vind ik. “Tsjoe-tsjoe, tsjoe-tsjoe, tsjoe-tsjoe…” in een snel tempo. Het kan ook heel goed zijn dat je je eigen hartslag hoort, die is vaak een stuk langzamer en klinkt ook sterker. Verwar deze twee dus niet met elkaar.
De gouden tip: probeer het apparaatje uit net voor een afspraak bij je verloskundige of in het ziekenhuis. Mocht je dan zelf niets horen dan is er direct daarna een professional die precies weet wat hij of zij doet, professionele apparatuur heeft, en je direct een juist oordeel kan geven.

Angelsounds fetal dopler instructions

Op internet vond ik nog een handig overzichtje met (gebruiks)informatie over de ‘Angelsounds’ fetal dopler.

Mijn eindoordeel:
De reacties die je op internet leest zijn overwegend positief en enthousiast. Natuurlijk zijn er altijd mensen bij die wel in de stress schieten als ze zelf geen hartslag van hun baby kunnen vinden, maar als je de ‘gouden tip’ gebruikt zou je snel gerustgesteld moeten zijn mocht je in die situatie komen.
Wij zijn al ruim 23 weken onderweg en kunnen snel een duidelijke hartslag van onze minime vinden. De ‘Angelsounds’ fetal dopler is een compact en handzaam apparaatje dat, naar mijn mening een goed en duidelijk geluidsresultaat geeft.

Ik probeer niet meer dan 1 keer per week te luisteren (mocht het toch iets vaker zijn is dat natuurlijk ook geen probleem) om niet ‘afhankelijk’ te worden van dit apparaatje. Gewoon vertrouwen op mijn moedergevoel en er van uit gaan dat als ik mijn kindje die dag een aantal keer goed gevoel heb dat het dan goed is, geeft ook wel een goed gevoel. Maar bij elke vorm van twijfel heb ik nu de mogelijkheid om dit nog even met eigen oren te horen. Deze mogelijkheid op zich zelf geeft al veel rust.

Daarnaast is het ook super leuk om familie en vrienden dit mooie geluid een keer te laten horen. Het blijft een wonderlijk iets en dat blijft leuk om te ervaren, elke keer weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s