#boetiezoekthetuit: BABY SHOWER (voor minder dan €50!)

boetie's baby showerZet de mama-to-be nog even in het zonnetje voordat de kleine ter wereld komt… Sommige mensen zullen denken: Moet dat nou echt…? Leuk maar dat gaat wel weer aardig wat kosten… Wat doe je in hemelsnaam tijdens zo’n baby shower? Zeker van die stomme spelletjes… Ik zeg: Ja. Nee hoor, met deze 8 tips organiseer je al een baby shower als een echte pro en voor minder dan €50,-! Stomme spelletjes? Nee daar doen we niet aan… #boetiezoekthetuit.

TIP 1. Bedenk goed welk thema je gaat gebruiken voor de baby shower.
Zijn er (decoratie) spullen die je al in huis hebt zodat je niet alles nieuw moet kopen? Het kan bijvoorbeeld slim zijn om als thema een feestdag of een seizoen te gebruiken. Na de Paasdagen is ook de Paas-decoratie is in de aanbieding, hiermee zet je een leuk lente, eendjes/kuikentjes of konijntjes thema neer. Hoe meer alles bij elkaar past hoe mooier en professioneler alles er uit ziet.

easter baby showerTIP 2. Kies voor een tijdstip na het ontbijt of na de lunch zodat je geen volledige maaltijd moet serveren. 
Een tafel met lekkere snacks is een stuk goedkoper dan een volledige maaltijd serveren. Koop je hapjes niet kant en klaar maar maak zelf lekkere cupcakes, vers fruit, (wortel)taart, gesneden groente met een dip, koekjes of ander lekkers.

food baby shower

TIP 3. Organiseer de baby shower niet alleen. Samen heb je en kun je meer. 
De één zorgt voor de drankjes, de ander voor het eten, weer een ander verzorgt de activiteiten en de laatste gaat creatief aan de slag met de decoratie. Buiten dat het werk scheelt voor 1 persoon, heeft ook iedereen weer andere spulletjes en kwaliteiten in huis. Ook dit gaat weer een hoop stress, tijd en kosten besparen.

samen baby shower

TIP 4.  Leen spulletjes van elkaar.
Hier geldt weer, samen heb je meer dan alleen. De één heeft weer een leuk tafel kleedje, de ander decoratie spulletjes en de ander weer mooie glaasjes, flesjes of bestek.

TIP 5. Shop bij de budget winkels (bijv. Action, Zeeman, Big Bazar of Wibra).
Je kunt natuurlijk zomaar dingen gaan kopen bij de eerste de beste winkel maar vaak zijn (bijna) dezelfde items te koop bij deze budget winkels. Textiel, decoratie spulletjes of DIY knutsel materiaal, dit hebben ze allemaal voor een heel leuk prijsje. Wanneer je het thema al geruime tijd van tevoren weet, hou dan de aanbiedingen bij deze en andere winkels goed in de gaten, wellicht geef je nog minder budget onnodig uit.

TIP 6. organiseer de baby shower bij iemand thuis of met lekker weer in iemand’s tuin. 
Geef geen geld uit aan een locatie. Een feestje organiseren bij iemand thuis is extra persoonlijk en het geeft je meer tijd en ruimte of het feestje (in het geheim) voor te bereiden.

TIP 7. Maak zelf wat je kunt.
Je kunt zelf decoratieve gekleurde bollen maken van papieren servetten, feestelijke slingers of deurhangers. Gebruik inpakpapier als tafel loper of gekleurde paraplu’s als parasol tegen de zon, de mogelijkheden zijn eindeloos. Vergeet zeker ‘Pinterest’ niet…zeker als je al een thema gevonden hebt en weet waar je naar moet zoeken. Het is een bijna onuitputtelijke bron van ideeën (alle afbeeldingen die ik nu gebruik komen daar vandaan). Schakel de crea bea’s in voor deze klus of ga zelf heerlijk aan de slag en experimenteer… wie weet welke verborgen talenten er in je schuilen…

deco baby shower

TIP 8. Kies leuke spelletjes die budget-proof zijn.
Hoe vaak hoor je niet dat de mama-to-be van die gênante spelletjes moet doen… de één houdt er van de ander niet. Kies voor activiteiten waar de mama misschien ook nog iets aan heeft. “Raad het smaakje van de babyvoeding”… waarom zou je je baby iets voorschotelen wat je zelf verschrikkelijk vind smaken? Je kan ze maar beter hebben voorgeproefd, toch? “Geblinddoekt een luier verschonen” Buiten dat het waarschijnlijk echt hilarische beelden gaat opleveren is het ook gelijk de ultieme test! “Wie heeft dit gezegd of gedaan, mama of papa?” Wie kent de toekomstige papa en mama het best en hebben we nog goeie tips voor ze?

spelletjes baby shower
Hier kan je vast al wel mee vooruit! Morgen post ik nog wat leuke DIY video’s zodat je als een echte pro je volgende baby shower organiseert!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s