Maandag, Boerschappen-Dag: pasta met kokkels & lamsoor

IMG_20150420_181245Ja, ja… het is weer maandag Boerschappen-Dag! Ook vandaag weer een heerlijk tasje vol super verse boodschapjes gehaald.  Wokreepjes, kipgehakt, trostomaten, Rode ui, rode paprika, taugé, paddenstoelenmix, yoghurt naturel, appel/perenmoes, aardbeien, Zeeuwse kokkels & lamsoor… en met die laatste 2 ingrediënten hebben wij vanavond een heeeeerlijk recept gemaakt: Jamie Oliver’s ‘Pasta met kokkels & ansjovis’ met een paar kleine aanpassingen…Heerlijk!

En zo maak je dit verrukkelijke recept (maar dan BoeTie stijl)

IMG_20150420_195048Ingrediënten 4 personen
1 kg kokkels
400 g linguine (of elke ander soort pasta, wij hadden ‘tortiglioni’)
olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd, in dunne plakjes
2 ansjovisfilets
½ bosje peterselie, steeltjes fijngehakt, blaadjes grof gehakt
1 bakje lamsoor
1–2 tl sambal (2 is wel ECHT pittig, maar daar houden wij van)
100 ml witte wijn
hebben wij weggelaten, helaas niet in huis…
40 g roomboter
100 ml crème fraîche
sap van ½ citroen

Bereiding
– Spoel de kokkels af en test of ze nog leven door een mesje tussen de schelpen te schuiven. Als de kokkel zich niet vastklemt, gooi hem dan weg.
– Kook de linguine (of elke andere pasta). Verhit een scheut olie in een pan en bak de knoflook, chilipeper, ansjovis, sambal en peterseliesteeltjes tot ze zacht zijn.
– Roer de kokkels erdoor. Voeg de wijn crème fraîche toe en kook de kokkels 2–3 minuten met het deksel op de pan. Als nog niet alle kokkels zijn geopend, kook je ze 1–2 minuten langer. Voeg de boter en peterselieblaadjes lamsoor toe.
– Voeg de uitgelekte pasta en het citroensap toe, roer goed en serveer. Gooi ongeopende kokkels weg.
(Bron)

Eet smakelijk! (hopelijk net zo lekker als wij)

IMG_20150420_191124

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s