Maandag, Boerschappen-Dag!

IMG_20150413_192059Maandag is bij ons altijd Boerschappen-dag. Iedere maandag na mijn werk rij ik langs Breda om ons tasje heerlijk verse boodschappen direct van de regionale boeren op te gaan halen. Vis zwom gisteren of soms dezelfde morgen nog, groenten dezelfde morgen nog geoogst… verser kan je het niet krijgen!  Er zat weer een hoop lekkers in het pakket zoals heerlijke aardbeien… en ja die aardbeien hebben de autorit naar huis niet allemaal overleefd… Mmmmmm!

Deze week in het pakket: rundervinken, kabeljauw haas, kipdrumsticks, puntpaprika’s, chinese kool, witlof, prei, portobello’s, bruin desembrood, halfvolle melk, eieren & aardbeien (al een paar minder)… en allemaal super vers!
In priciepe eten voor 2 personen voor 3 dagen maar meestal doen we er wel langer mee. Benieuwd wat ik deze week van al dit heerlijks ga maken? Heerlijke pasta met gevulde portobello’s maar ook maar ook Chinese kool pilav met kerriedrumsticks (zie het recept hier onder)

Eet smakelijk!

IMG_20150413_192114

Chinese kool pilav met kerriedrumsticks
(bereiding: 30 min – recept voor 4 personen maar ik deel alles gewoon door 2)

Ingrediënten
4 kipdrumsticks
½ Chinese kool
olijfolie om in te bakken
½ el kerriepoeder
400 ml water
1 kippenbouillonblokjes
150 g witte rijst
1 rode ui
1 teentje knoflook
½ el garam masala
2 trostomaten
235 g perziken uit blik

f4d744ca0782f737055dcb9fb07dd244Bereiding: Kerrie-kipdrumsticks
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de kipdrumsticks over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de kipdrumsticks met olie en bestrooi de kipdrumsticks met de kerriepoeder, een beetje zout en versgemalen peper. Hussel alles goed door elkaar.Bak de kerrie-drumsticks in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Bereiding: Pilav
Breng een pan met het water en de kippenbouillonblokjes aan de kook. Pel en snipper de uien grof. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de garam masala circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak in circa 3 minuten glazig. Schenk de bouillon en de kookroom erbij en breng het geheel aan de kook. Laat circa 20minuten op laag vuur koken tot de rijst het vocht heeft opgenomen en de rijst gaar is. Snijd de Chinese kool in de lengte door vieren. Verwijder de kern en snijd de Chinese kool in repen. Snijd de tomaten in blokjes. Giet de perziken af. Snijd de perziken in blokjes. Roer de tomaten, de perziken en de Chinese kool door de rijst en breng het geheel op smaak met een beetje versgemalen peper. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s