#beautytipthursday: Bio Oil

H#bttet is tijd voor een van mijn persoonlijke favorieten als het gaat om huidverzorging: Bio Oil. Als je zwanger bent hoor je vast, net als ik, van iedereen dat je je buik goed moet insmeren om de bekende en gevreesde ‘striae’ of ‘zwangerschapsstriemen’ te voorkomen… maar werkt het nou echt? 

Om de eerste fabel de wereld uit te hebben: voorkomen door smeren is helaas niet mogelijk. Ongeveer 90% van alle zwangere vrouwen krijgt in meer, of mindere, mate last van striae. Striae wordt veroorzaakt doordat het onderhuids bindweefsel scheurt. Dit gebeurt doordat je huid, in een te korte tijd, (te) veel oprekt. Of je daar veel last van hebt hangt af van verschillende factoren: huidtype, ras, leeftijd, dieet, en huidhydratatie.
Ook het ‘preventief smeren’ is niet essentieel omdat striae ontstaat in de diepe huidlaag en crèmes of olie kunnen niet zo diep doordringen. Toch is het zinvol om minstens 2 x per dag je huid in te smeren om te voorkomen dat je huid te droog wordt en gaat jeuken. Goede hydratatie van je huid bevordert de vernieuwing van huidcellen. Als je huid gaat jeuken is het vaak een teken dat je meer moet smeren!

Even wat belangrijke feiten op een rijtje:
– Bio‑Oil voldoet aan verschillende veiligheidsvoorschriften volgens de Reguleringen van het Europees Parlement en de Raad van Cosmetische Producten.
– Het toxicologisch profiel, chemische structuur, graad van inclusie en totale niveau van dagelijkse blootstelling van elk gebruikt ingrediënt werd beoordeeld en veilig bevonden voor gebruik (inclusief gebruik door zwangere vrouwen).

bio oilHoe en wanneer te gebruiken
Omdat ik de Bio Oil al gebruikte voordat ik zwanger was het maar een klein stapje naar het 2x per dag insmeren van mijn buik (en borsten aangezien deze ook vanaf het begin in rap tempo groeien). Het is gewoon een heerlijk product dat, ondanks dat het een olie is, snel intrekt en geen vettig laagje achter laat. Gebruik je nog geen Bio Oil begin hier dan zeker vanaf de start van het tweede trimester mee en breng het in een draaiende beweging aan op plaatsten waar zwangerschapsstriemen/striae vaak voorkomen: buik & borsten (en eventueel op de lage rug, heupen, billen en dijen).

Maar onthoud, Bio Oil is geen wondermiddel. Uit verschillende tests (bekijk deze leuke test van Beautylab.nl) blijkt dat dit product oude (wit-uitziende striae) niet vermindert maar mocht je merken dat er nieuwe striae ontstaat (zien er paars of rood uit) zorg dan dat je goed blijft smeren! Deze striae zal, in de meeste gevallen, zeker verminderen en je houd er sowieso een heeeeerlijke zachte huid aan over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s